Contacta con nosotros

Si tienes cualquier pregunta, escríbenos

IMPORTANT: Onodo will close on June 30th. Please back up your data!

Els principals acusats del cas Palau

Creado por
NacioDigital
Nodo Tipo Descripción Visible
Convergència
L'antiga CDC està considerada des del 2012 responsable civil a títol lucratiu en el cas Palau. El Fiscal demana el decomís de 6,6 milions d'euros a la formació política, l'equivalent a les suposades comissions rebudes de Ferrovial. 
Visibilidad
Daniel Osàcar
L'ex-tresorer de Convergència entre els anys 2005 i el 2010 està considerat per la Fiscalia l'enllaç entre el partit i Ferrovial en el suposat pagament de comissions a canvi d'obra pública. L'acusa com a autor del delicte de tràfic d'influències i coautor de blanqueig. El ministeri públic demana per a ell una pena de 7 anys i sis mesos de presó
Visibilidad
Fèlix Millet
És l'ex-president del Palau de la Música i el principal acusat per l'espoli de la institució cultural, xifrat en més de 25 milions d'euros per la Fiscalia. El ministeri públic considera que va ser coautor (amb Jordi Montull i Gemma Montull) dels delictes de malversació, falsedat en document mercantil, apropiació indeguda. També el situa com a cooperador necessari de tràfic d'influències i coautor de blanqueig en el marc del presumpte finançament il·legal de CDC. Finalment, també se l'acusa d'un delicte contra la Hisenda pública. La Fiscalia demana per a ell una pena de 27 anys i sis mesos de presó.
Visibilidad
Gemma Montull
Va ser directora financera del Palau de la Música a partir del 2003 i va participar en l'espoli de la institució segons la Fiscalia, que l'acusa de coautora dels delictes de malversació, falsedat en document mercantil i apropiació indeguda. També està acusada de blanqueig de capitals i un delicte contra la Hisenda pública. La Fiscalia demana per a ella una pena de 26 anys de presó
Visibilidad
Jordi Montull
És l'ex-mà dreta de Fèlix Millet al Palau de la Música i també està acusat per l'espoli de la institució cultural, xifrat en més de 25 milions d'euros per la Fiscalia. El ministeri públic considera que va ser coautor (amb Millet i la seva filla Gemma Montull) dels delictes de malversació, falsedat en document mercantil, apropiació indeguda. També el situa com a cooperador necessari de tràfic d'influències i coautor de blanqueig en el marc del presumpte finançament il·legal de CDC. Finalment, també se l'acusa d'un delicte contra la Hisenda pública. La Fiscalia demana per a ell una pena de 27 anys i sis mesos de presó.
Visibilidad
Juan Elizaga
Va ser director de Relacions Institucionals de Ferrovial i la Fiscalia l'acusa d'inductor del delicte de tràfic d'influències i coautor d'administració deslleial continuada pel presumpte pagament de comissions a CDC. El ministeri públic demana per a ell una pena de quatre anys i sis mesos de presó.
Visibilidad
Marta Vallès
La dona de Fèlix Millet està inclosa en l'escrit d'acusació del fiscal com a responsable civil directa com a partícip a títol lucratiu de l'espoli perpetrat pel seu marit al Palau de la Música. Concretament, la Fiscalia li reclama 1,4 milions d'euros
Visibilidad
Mercedes Mir
La dona de Jordi Montull figura entre els responsables civils de l'escrit d'acusació del fiscal. El representant del ministeri públic la considera partícip a títol lucratiu de l'espoli perpetrat pel seu marit i li reclama uns 600.000 euros.
Visibilidad
Palau de la Música Visibilidad
Pedro Buenaventura
L'ex-director territorial de Ferrovial està acusat pel fiscal d'actuar juntament amb Elizaga d'"esquenes a l'accionariat" de l'empresa i pagar presumptes comissions a CDC a canvi d'adjudicacions d'obra pública. El ministeri públic l'acusa com a inductor del delicte de tràfic d'influències i com a coautor d'administració deslleial. La Fiscalia demana per a ell quatre anys i sis mesos de presó.
Visibilidad
Rosa Garicano
La Fiscalia considera que l'ex-directora general del Palau de la Música és còmplice de bona part dels delictes comesos per Millet i Montull. Concretament, el ministeri públic considera que va consentir "mirant cap a un altre cantó" de manera "voluntària" els delictes de malversació, falsedat en document mercantil, apropiació indeguda, tràfic d'influències i blanqueig. El fiscal demana per a ella una pena de 9 anys i sis mesos de presó.
Visibilidad
Origen Relación Destino Fecha Palau de la música
Convergència Convergència
Daniel Osàcar Convergència
Daniel Osàcar Fèlix Millet
Fèlix Millet Palau de la Música
Gemma Montull Jordi Montull
Jordi Montull Palau de la Música
Juan Elizaga Daniel Osàcar
Juan Elizaga Pedro Buenaventura
Marta Vallès Fèlix Millet
Mercedes Mir Jordi Montull
Palau de la Música Fèlix Millet
Pedro Buenaventura Daniel Osàcar
Rosa Garicano Palau de la Música