Contacta con nosotros

Si tienes cualquier pregunta, escríbenos

IMPORTANT: Onodo will close on June 30th. Please back up your data!

Guerra de comissaris

Creado por
NacioDigital
Nodo Tipo Descripción Visible
Daniel de Alfonso
És un jutge que entre el 2011 i el 2016 va ser director de l'Oficina Antifrau de Catalunya. Va ser proposat pel govern d'Artur Mas amb el suport del PP, el PSC i CiU. Arran de l'escàndol de les gravacions on conspirava amb l'aleshores ministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz per detectar casos de corrupció de polítics independentistes, va ser fulminat pel Parlament de Catalunya l'estiu de 2016. Actualment treballa en un jutjat de vigilància penitenciària de Cantabria.
Visibilidad
Eugenio Pino
Després de l'ascens del PP al govern espanyol el 2011 va ser nomenat director adjunt operatiu de la Policia Nacional espanyola el 2012. Està considerat el cap de la "policia política" de Jorge Fernández Díaz i actualment està jubilat i investigat per l'Audiència Nacional espanyola pel pendrive del cas Pujol.
Visibilidad
Ignacio Cosidó
Ostenta el càrrec de director general de policia des del 2011. També va ser nomenat per Jorge Fernández Díaz. 
Visibilidad
Jorge Fernández Díaz
Segurament, ha estat uns dels ministres de l'Interior més polèmics des de la Transició arran de l'escàndol de les gravacions on conspirava amb Daniel de Alfonso per buscar casos de corrupció que esquitxessin polítics independentistes. Ha estat el cap de llista del PP a Barcelona en diverses eleccions estatals i va rebre la cartera d'Interior quan Mariano Rajoy va esdevenir president del govern espanyol el 2011. 
Visibilidad
José Ángel Fuentes Gago
Va ser cap de gabinet de l'antic DAO Eugenio Pino i va ser qui va concertar la polèmica conversa entre l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso. Actualment, és agregat del ministeri de l'Interior a l'ambaixada espanyola a La Haya (Països Baixos).
Visibilidad
José Villarejo
És un dels protagonistes més foscos de la guerra de comissaris. Està considerat com la persona que va batejar l'"Operació Catalunya". De fet, Fernández Díaz el va condecorar per aquesta actuació policial i ell mateix va reconèixer la seva existència en seu judicial. Actualment està jubilat i investigat per l'Audiència Nacional espanyola pel cas Nicolay. Manté un fort enfrontament amb Marcelino Martín-Blas.
Visibilidad
Marcelino Martín-Blas
L'excomissari d'Afers interns de la policia espanyola manté un fort enfrontament amb l'excomissari José Villarejo, amb qui va participar en l'Operació Catalunya per destapar casos de corrupció de polítics independentistes.
Visibilidad
Origen Relación Destino Fecha
Daniel de Alfonso Jorge Fernández Díaz
Eugenio Pino José Ángel Fuentes Gago
Eugenio Pino José Villarejo
Eugenio Pino Marcelino Martín-Blas
Ignacio Cosidó Eugenio Pino
Jorge Fernández Díaz Ignacio Cosidó